Tacksamhet är ljuset i mörkret

2 nov 2015

/

Tacksamhet är ljuset i mörkret

Tacksamhet är ljuset i mörkret

Det har varit ett riktigt mörkt slut på oktober i år……det hemska dådet på skolan i Trollhättan, bara 1,5 mil från mig där unga oskyldiga människor miste livet……onödiga bränder i hela landet…..vänner och bekanta som förlorat anhöriga…..allahelgonahelgen som för många kan kännas tung då vi tänker extra på de som inte längre är med oss….

allahelgona

När jag tog på mig ”offerkoftan” och tyckte väldigt synd om mig själv ett tag då mitt liv tog en ny vändning och all fysisk aktivitet med tillhörande sociala kontakter plötsligt försvann för att min kropp sa stopp…..det var då, så lägligt, jag fick mitt första möte med  MediYogan ( gick instruktörsutbildningen) som höll min näsa ovanför vattenytan genom andning och ett nytt intresse som skapades. Men det var först något senare när jag kom i kontakt med Sara Emilionie och gick instruktörsutbildningen i MIMY som den riktiga vändningen kom och jag plötsligt började fyllas med Tacksamhet. Det började med att jag kände tacksamhet för små saker och sedan var det som en snöboll som bara växte och jag kunde känna tacksamhet för allt möjligt. Med tacksamheten så kom också glädjen tillbaka igen på ett helt nytt sätt. Idag kan jag känna i hela mitt hjärta att trots all smärta så är jag tacksam för att det blev dom det blev för det hjälpte mig att bli den jag är idag med tillhörande glädje och lycka över även de små sakerna i livet.

Ofta är det faktiskt precis som jag beskriver här en livsskris, en sjukdom, en skilsmässa som leder till att vi vaknar upp och plötsligt ser allt vi tidigare tagit för givet. Tänk om vi kunde vakna upp innan vi drabbas av sjukdom eller förlust!

Tacksamhet är förmodligen ett av de bästa verktygen för att vi ska känna oss lyckliga och må bra i vardagen. För mitt i all stress och elände så finns det massor av saker vi kan vara glada och tacksamma för. Lär du dig bara att se dessa så kommer det få en enorm inverkan på hur bra du mår.

DSC_0808

Har du dessutom tänkt på att när du känner dig tacksam så är omöjligt att samtidigt känna sig ledsen eller ha negativa känslor!?

Så därför, när du befinner dig i en svår situation, försök att hitta något att
 vara tacksam för. När du har hittat en sak, sök efter en till och en till
– varenda sak du hittar att vara tacksam för förändrar din situation.
Tacksamheten är den bro som leder dig från negativa till positiva, kärleksfulla känslor!

Jag är idag fantastiskt tacksam över den stressfria helgen jag precis har haft i tystnad, ensam större delen. Jag hade nog inte valt det själv men är nu otroligt tacksam över att det blev så….maken jobbade hela dagarna och kvällarna, inga barn hemma och ett internet som inte fungerade 🙂 Det resulterade i många timmars tystnad, meditationer, skogspromenader med hunden och bara vara….på söndagen sedan infann sig en enrom känsla av Lust och Kreativitet…..det blev en hel del skapande av smycken och jag vill framförallt slå ett slag för mina handgjorda macramé armband med mustasch på där 50% går till Cancerfonden (kanske en farsdags present)……Alla känner vi någon…….

Mustaschkampen armband 2015Du hittar dem på www.kreativapirater.tictail.com

Nu ska jag bege mig till Trollhättan för att ha en härlig MIMY klass med en mysig grupp som idag går in i vecka 9 på 12 veckorsprogrammet….gissa attityden….japp…TACKSAMHET!

Dela gärna!

Prenumerera

Bli meddelad när nya inlägg publiceras

Tidigare blogginlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *