Arbetsplatser

Forskningsbaserad återhämtning för välbefinnande och hjärnfokus.

Extremhöga kravbilder är det som de flesta av mina klienter inom näringslivet möter i sin vardag. I ett samhälle där vi dessutom upplever existentiell otrygghet och stress behöver vi konkreta strategier och verktyg för inre förankring, lugn och fokus. 

Balansprogrammet erbjuder en verktygslåda som skyddar kroppen och psyket från att ta stryk när livet går på högvarv.  Genom kunskap och praktiska verktyg att integrera i vardagen kan en liten insats innebära stor förändring. Upplevelsen av att själv kunna bryta en stressreaktion, utesluta distraktioner och reglera sitt nervsystem ger känsla av kontroll och ökar motståndskraften mot stress.

Balansprogrammet är enkelt, effektivt och bygger på  evidensbaserade verktyg. Programmet har utvärderats av några av Sveriges största arbetsplatser och metoden ingår i publicerad forskning (Danderyds Sjukhus 2018). 

Så kan du effektivt bryta din stress (7 min video i samband med andningsföreläsning på Euroaccident)

Tack för en fantastisk föreläsning som gav oss värdefulla verktyg att arbeta vidare med! Mina dagar är nu lugnare och starkare.

Ida Texel
Kommundirektör

Tack till advokatfirman Delphi för möjligheten att bidra till er Healthy Delphi!

Tack för en lärorik introduktion. Tyckte efteråt att jag fick mer energi, andningsövningarna var väldigt effektiva!

deltagare på advokatfirman Delphis konferens

Introduktionsföreläsning och team building

Föreläsningen ger: 

 • Kunskap om vad korrekt andning innebär och hur det påverkar hälsa
 • Praktisk upplevelse av att snabbt, effektivt uppleva djupavslappning
 • Kunskap om hur du själv kan stärka hjärnans känsloreglering, fokus och minne.
 • Fysiska övningar med dokumenterad effekt på oro, stress, blodtryck, sömn och ospecificerad ryggsmärta

Föreläsningen kan bokas separat eller som del av en utbildningsinsats på arbetsplatsen där medarbetarna genomför hela Balansprogrammet med handledning. Obegränsat antal deltagare, IRL eller online. En djupverkande, meditativ ljudupplevelse kan integreras i ovan upplägg eller bokas separat- läs här

Ett hållbart arbetsliv med Balansprogrammet 

Denna uppskattade utbildning har erbjudits sedan 2009, både inom högpresterande arbetsplatser inom näringslivet, kommunal verksamhet och vård. Utbildningen syftar till att  ge en organiserad, strukturerad metod för effektiviserad återhämtning.

Utbildningen ger:

 • Principer för korrekt andning och hur det påverkar din hälsa
 • Hälsoråd som påverkar din inre arbetsmiljö 
 • Självskattningsformulär 
 • Kunskap om hur multitasking påverkar hjärnan och hotar din produktivitet
 • Genomgång av Balansprogrammets praktiska övningar
 • Genomgång av Balansprogrammets reflektioner 
 • Forskningsöversikt- vad säger forskningen om de olika övningarna som ingår?

Upplägg:

Alternativ 1: Två halvdagar med 3 veckor mellan varje träff samt digitala uppföljningar. Max 25 deltagare/grupp

Alternativ 2:  Performance coaching via digitala föreläsningar (30-45 minuter/moduler) som löper över en längre tidsperiod (12 månader). Obegränsat antal deltagare.

För arbetsplatser som bokar Balansprogrammet ingår utbildningsmaterial samt onlineträning 12 månader.

Sara presenterar vad som ingår i metoden (videon är 70 sekunder)

Så bra med en påminnelse om att det är lätt att bli beroende av sina stresshormoner men att det går att lära om sitt system! Bra onlinematerial, enkelt upplägg! Skönt att det är korta övningar som man hinner med.

Advokat, en av Sveriges största advokatfirmor

Det ger resultat, det märker man snabbt. Jag tycker jag har blivit bättre på att prioritera min återhämtning och upplever bättre fokus.

Alfred Ljungqvist Deals V & A
Globalt konsultbolag

Performance coaching executive

För ledare som önskar hållbarhet och produktivitet för sig själva och sina medarbetare. Erbjuds via enskilda sessioner i samband med ovan insats för övriga medarbetare. 

Läs om den växande hälsotrenden"Gongbad" som kan bokas separat

Tack för en rolig och lärorik utbildning! Tyckte det var jättegivande och bra mix av teori/forskning samt praktiska övningar. Hade egentligen inga förväntningar på dagen men gick därifrån med en positiv och optimistisk känsla inför digitala mötet och är väldigt nyfiken på kommande resultat. Min intention till nästa gång är att hålla mig till varje dag, varje morgon med första övningen i programmet för att verkligen förankra den i min vardag!

Miran Ibrahim

BI developer, Nexer Group

Tack för en fantastisk föreläsning som gav oss värdefulla verktyg. Mina dagar är lugnare och starkare. Jag har en finare kärna inombords. TACK!!!

Ida Texel

Kommundirektör

”Min största behållning var insikten om att man inte måste inte bygga om sin vardag för att lära sig hantera stress. Man behöver bara hitta sitt ”ankare” och lära sig att påminna sig själv att ta sig tillbaka dit. Det tycker jag är skönt och får det inte att kännas lika omöjligt.”

Emelie

Tech Talent

”Thanks for your session, it was helpful and enjoyable. Please check my feedback below: •The curriculum:5 •The content:5 •Your overall impression:5”

Mohamed Shehata

Tech talent, Nexer Group

”Tack för en jättebra förmiddag! Det kändes med en gång som att jag kunde börja använda de verktyg du gick igenom.”

Sofia D. Forslund

Enhetschef inom Huddinge Kommun

Om Balansprogrammet

Balansprogrammet bygger på kort, daglig träning och syftar till att göra återhämtning till en enkel vardagsrutin. Samtliga verktyg som ingår är utvärderade i svensk forskning. Övningarna är ca 5-10 min och kan utföras av alla, oavsett ålder och livssituation. 

Några av Sveriges största arbetsplatser, högst rankade skolor och forskningsinstitut har utvärderat metoden som programmet bygger på.  Önskar du referenser, varmt välkommen att ta kontakt så mailar jag dig kontaktpersoner inom vård/skola/näringsliv! 

Spela videoklipp

Sara Emilionie i Nyhetsmorgon TV4

Spela videoklipp

Sara Emilionie berättar om Balansprogrammet

Arbetsplatser som provat metoden: