Utbildningar

Utbildningar

Balansinstitutets utbildningar utvecklades under mina nio verksamma år vid MediYoga Institutet i Stockholm, Skandinaviens främsta forsknings- och utbildningsinstitut inom medicinsk yoga. Tack vare dessa utbildningar har metoden nått ut till vård, skolor och arbetsplatser runtom i landet samt utvärderats av Danderyds Sjukhus, Karolinska Universitetssjukhuset och Akademiska Sjukhuset. 

Balaninstitutets utbildningar vänder sig både till dig som önskar instruera andra och dig som vill genomföra programmet som egen stressprevention. 

Vill du delta på en kostnadsfri introduktion och veta mer om Balansprogrammet? Läs mer HÄR

Balansprogrammet blev början till någonting helt nytt! Jag har lärt mig lyssna till kroppens signaler, stanna upp och viktigast av allt, vila när jag behöver!
Viktoria ,
Egenföretagare

Utbildningar

För att se datum och pris – klicka på utbildningen du vill läsa mer om! 

Utbilda dig till instruktör! Datum: 26/7 och 29/8

Utbildningen i Balansprogrammet ger dig en konkret verktygslåda för stressreduktion och vardagsbalans

Jag har lyckats få lugn i min sönderstressade kropp och i natt sovit gott hela natten helt naturligt, det var väldigt länge sedan jag gjorde det. Nu gäller det att hålla i tekniken och de goda vanorna. Och lyssna till och respektera kroppens signaler att leva mer i samklang med mig själv.

Elisabet

deltagare Balansprogrammet

Så härlig uppstart som ledde mig till djup avslappning och trygghet. Sara guidar oss genom kursen på ett varmt och omsorgsfullt sätt, det märks att hon har en klar plan över vad hon vill förmedla. Jag uppskattar också den tydliga och enkla strukturen på kursen samt utbildningsmaterialet som är lätt att följa både i häftet och på webben.

Petra Dahlberg

Folkhögskollärare

Sara Emilione förmedlade innehållet med stort kunnande på ett pedagogiskt och finstämt sätt! Effektivare återhämtning genom att träna på närvaro på ett strukturerat sätt med bl. a. andning och medicinsk yoga – något jag själv behöver just nu! Stort tack för en välgörande utbildningsdag!

Eva Furumo

Fysioterapeut

Fredagen var väldigt bra. Så skönt att få fokusera på en grej och jag fick flera ahha-upplevelser och bekräftelse på mitt eget tänk. ag upplever att du är väldigt kunnig och det är intressant att få ta del av dina erfarenheter. På andra saker var du väldigt tydlig, vilket är bra. Som exempel att ”om du inte övar får du inget resultat, du behöver öva varje dag för att märka skillnad”. Helt rätt och bra att du lyfter det så tydligt. De erfarenheter du får med klienter direkt berikar och det känner jag igen men dem jag möter. Det är hjälpsamt att ta dela av.

Susanne Drougge

Hälsopedagog, Lidingö Stad

”Min målsättning med att genomgå balansprogrammet var (och är) att hitta en mindfullnessrutin jag kan hålla. Här måste jag säga att Balansprogrammet levererat. Som heltidsarbetande, ensamstående trebanspappa till tre barn med npf-diagnoser med en egen ADHD-diagnos är det inte särskilt lätt att få in de där 30-45 minuterna om dagen som de flesta mindfulless-böcker rekommenderar. Eller ens att få in de förkortade 20-minutersvariationera.”

David

Elev