Hindras du också av dina prestationsdemoner?

12 jul 2017

/

Hindras du också av dina prestationsdemoner?

Hindras du också av dina prestationsdemoner?

Häromdagen satt jag i samtal i en enskild yogaterapisession.
Min klient beskrev hur hon under hela sitt liv drivits av en inre prestationsdemon, bland annat pga hon som liten endast blivit bekräftad och erkänd för sina prestationer och aldrig för sin person. Med tydlig frustration i tonen berättade hon hur hennes partner, då han ringde henne, alltid frågade ”vad gör du” istället för ”hur mår du?” trots att hon upprepande gånger förklarat att frågan skapar stress i henne.

Jag frågade henne om hon själv ställde sig den frågan och hur det kommer sig att hon lade över ansvaret över sin triggerpunkt/inre demon på sin partner?

Kanske känner du igen dig i denna berättelse? Kanske är du också en av alla som upplever skuld och oduglighet då du inte ”gör någonting” oavsett om du är på jobbet eller har semester?

Under många år drevs jag själv av inre prestationsdemoner.
På yogamattan fann jag stillheten men utanför yogamattan gömde jag mig bakom min ADHD då jag ständigt befann mig i aktivitet för att slippa negativa känslor.

Inte förrän jag själv hamnade i utmattning fick jag tillfälle att stanna upp och verkligen reflektera över hur jag ville leva mitt liv framåt. Min livskris blev min största välsignelse.

För den som har modet att stanna upp och möta sitt mörker är belöningen stor. En vän skickade mig en text för en tid sedan, som beskriver detta mitt i prick;

Our suffering is not our enemy. It´s only through a relationship with my pain, my sadness, that I can truly know and touch the opposite – my pleasure, my joy, and my happiness.

Idag har balans blivit min livsstil och högsta prioritering. Först då jag lyssnat på fåglarna, vågorna,  kramat ett träd i skogen och mediterat en längre stund är jag redo att möta min arbetsdag. Har jag barn hemma från skolan gör vi allt detta tillsammans. Jag ser till att både jag själv och mina barn dagligen får återhämtning och livsutrymme.

Om någon frågar mig ”vad har du gjort idag?” är svaret;

Jag har njutit av mitt liv!

Behöver du stöd då det gäller att se vilka präglingar som hindrar dig från närvaro och balans ? 

Jag tar emot enskilda sessioner på MediYoga Institutet i Stockholm på måndagar nästa termin. I en session ingår en längre samtalsdel, genomgång av ditt yogaprogram samt guidning via CD eller onlinetjänsten Balans Online.  Läs mer om dessa här och boka direkt via

Boka tid

Jag leder även en workshop den 22 oktober som passar dig som utan ansträngning, dock med en tydlig intention, vill skapa balans i din vardag. Läs mer här

 
En rofylld sommar med tid att njuta av ditt liv
önskar Sara Emilionie, Balans Institutet

Dela gärna!

Prenumerera

Bli meddelad när nya inlägg publiceras

Tidigare blogginlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *