Andningsövningar

9 enkla övningar för olika tillfällen!

Jag har skapat denna onlinetjänst utifrån min fleråriga erfarenhet som yogaterapeut där jag sett hur effektivt dessa övningar fungerar för människor som integrerar dem i sin vardag. Merparten av övningarna som ingår är undersökta i svensk och internationell forskning.

Integrera gärna dessa övningar i din vardag och reflektera över din återhämtning. Tar du paus då du börjar bli trött? Hur andas du i din vardag och hur andas du då du möter stress? Hur påverkas din upplevelse av stress du då andningstränar?

Gör övningarna så ofta du hinner, se till att dricka tillräckligt med vatten för att undvika yrsel i samband med djupandningen och ha tålamod! Det tar tid att ändra andningsmönster, men då du gör det kommer din upplevelse av stress också att förändras!

 

Yogan, precis som kvantfysiken, ser människan som en energivarelse. Yogan anser att all sjukdom startar på energinivå och genom att frigöra blockeringar kan du själv skapa förutsättningar till att hålla dig frisk och fri från sjukdom. Chakrasystemet är österländsk vetenskap som beskriver hur denna energi påverkar vår hälsa, våra beteendemönster och vår livskraft. Andningen balanserar hela ditt energisystem och sätter dig samman med din egen livskraft!

– Träna dagligen för bästa effekt.
– Avsätt tid för din träning och se till att du är ostörd innan övningarna blivit en självklar vardagsrutin
– Klargör din intention, tex ökat lugn, mindre smärta, ökad var öppen, nyfiken och ha tålamod
– Drick vatten både före och efter andningsträningen. Djupandningen kan orsaka yrsel, trötthet och illamående om du har vätskebrist. Yrsel kan även bero på ovana och försvinner med tiden
– Släpp all form av prestation och strävan!
– Se till att rygg- och nackövningarna som ingår aldrig orsakar dig smärta/obehag! Lyssna på din kropp.
– Gör gärna djupandningen liggande, övriga övningar sittande på stol eller lätt meditationsställning.
– Lätt meditationsställning: Du sitter med korslagda ben, gärna med en kudde under baken så att ditt bäcken lutar lätt framåt. Håll ryggen rak men avslappnad, hakan lite lätt inåt och händerna i knät med handflatorna uppåt.
– Prana: Det yogiska begreppet för din livskraft. Den kan du väcka och dirigera på egen hand, bland annat genom yoga. Prana flödar som friast då du är i djup avslappning, exempelvis under meditation och i djupsömn. Det främsta hindret till fritt flödande prana är konflikt och stress i sinnet. Att återkalla känslan av avslappning från ditt yogapass och andas långa, djupa andetag även i din vardag och medan du utför vardagsbestyr är ett enkelt knep för att hålla energin flödande.

Ta del av allt innehåll för 169 kr/månad

Övningar

Sagt om

Anna
Yogainstruktör
Läs mer
Alla övningar har varit helt fantastiska och påverkat mig djupt. Det har givit mig nycklar till egen nedvarvning och återhämtning.
Helena
HR ansvarig och utbildad i Balansprogrammet
Läs mer
Jag brukade springa runt som en skållad råtta innan jag kom i kontakt med mindfulness. Nu har jag lärt mig att gå, stå och lyssna medvetet och ta vara på stunden att utöva mindfulness vid kaffeautomaten.
Pedagog
Fredrikshovs Slotts Skola
Läs mer
Saras övningar gav oss värdefulla verktyg som vi i flera år efteråt har nytta av, både för oss som pedagoger och våra elever!
Per
jurist
Läs mer
Jag tycker jag känner mig piggare redan efter ett par dagars regelbunden andningsträning!
Föregående
Nästa

Dela gärna!

Facebook
LinkedIn
E-post
Ta del av senaste nytt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Utskicken syftar till att inspirera dig till att göra återhämtning till en enkel vardagsrutin samt aktuella erbjudanden

Du saknar tillgång till detta innehåll

För att ta del av innehållet behöver du vara inloggad och ha ett aktivt medlemskap/abonnemang

eller