Italien, Sicilien – Yoga och stresshantering med Sara Emilionie Stresshantering, personlig utveckling i kombination med semester på Sicilien

Varmt välkommen till en retreat som syftar till att öppna upp för förändring, som leder till ökad närvaro och inre förankring i din vardag – oavsett livssituation och yttre omständigheter.

Retreaten vänder sig till dig som vill kombinera personlig utveckling med semester och få metoder för stresshantering att integrera i din vardag efteråt.  I magiskt vacker miljö får du möjlighet att utforska metoderna och de reflektionsfrågor som ingår i Balansprogrammet. 

Veckan ger utrymme att titta djupare på oro, stress och även förstå det yogiska perspektivet.  Du får verktyg som inom loppet av några minuter påverkar din fysiologi och över tid kan bidra till att bygga motståndskraft mot stress och finna inre förankring även i tider av utmaningar, förändringar och stress.

Sara Emilionie guidar dig genom denna vecka och du får utrymme för både egentid och givande gemenskap. 

Italien 7-14 September 2024

Här och nu – i förankring med dig själv – så enkelt och samtidigt så svårt


Varmt välkommen till en retreat som syftar till att öppna upp för förändring, som leder till ökad närvaro och inre förankring i din vardag – oavsett livssituation och yttre omständigheter.

Du får testa tre evidensbaserade metoder för personlig utveckling och stressreduktion och njuta av en helt magisk omgivning. Retreaten ger dig:

  • Mindfulness, en modernt utforskad, flertusenårig metod som du under denna retreat får möjlighet att utforska i kombination med:
  • MediYoga/Medicinsk Yoga, den evidensbaserade yogaform som idag finns på över 370 svenska vårdenheter.
  • TRE (tension, stress and trauma release excercises), en väldigt enkel, konkret metod för att kommer åt djupgående spänningar, oro och stress.

Retreaten vänder sig till dig som vill kombinera personlig utveckling och djupverkande stresshantering, med sol, hav och tid för både egentid och samhörighet. I magiskt vacker miljö på soliga Sicilien får du möjlighet att i en lugn, trygg miljö utforska metoderna och de reflektionsfrågor som ingår i programmet. 

”En fantastisk retreat. Jag kände mig som en ny människa redan efter ca en dag. Ni kompletterar varandra så bra och skapar direkt en trygghet! Och har en djup kunskap om de ämnen ni förmedlar, en ärlighet som berör och en humor som gör att vi alla slappnade av. Jag fick med mig viktiga enkla verktyg som jag kommer att använda både privat och professionellt och blir sugen på att lära mig mer av er båda. Sara och Marie, ni sprider ren kärlek och medmänsklighet!”

Kristina Herngren

Deltagare på Sara Emilionie och Marie Bergmans retreat

”Sara Emilionie är en mycket skicklig och inspirerande pedagog inom sitt område och inger stort förtroende hos de som lyssnar till henne. Hon är varm, lyhörd, finkänslig och mycket tydlig. Även i rollen som psykoterapeut rekommenderar jag henne varmt.”

Helene Glant

Socionom, leg psykoterapeut, författare och konsult på Medivia AB

”Min fru var för några år sedan på retreat ledd av dig och hon hittade vägen till yogan. Mina höga förväntningar infriades med råge! Mycket proffsigt hanterade du gruppdynamiken. Du lyssnade, tittade med värme alla i ögonen vilket gjorde alla trygga och det skapade en lugn atmosfär som möjliggjorde att jag kunde öppna mina sinnen, släppa fram och ta in känslor och bara lyssna när du med din behagliga röst ledde oss  genom yogapassen och gongbaden. Gongbadet var en fantastisk upplevelse!”

Anders

”Andningen, rytmen och vibrationerna av Gongbadet letar sig in i varenda cell. Sara sätter toner och ord till det som är så självklart men som så ofta glöms bort i vardagen- ”livet som vi har här och nu”. Tack Sara för den magi du delar med dig av!”

Maria

”Sara- en ledare med förmåga att nå in på djupet med tillit och harmoni. Är fortfarande uppfylld med positiv kraft och tacksamhet för gongbad och yoga och alla visdomsord.”

Astrid Lindstrand