Vecka 3 – Frigör fysiska spänningar och lägg märke till din inre kritiker

Vecka 3 – Frigör fysiska spänningar och lägg märke till din inre kritiker

Denna vecka introduceras du i enkla yogaövningar som frigör spänningar och underlättar ditt inre fokus.

Du saknar tillgång till detta innehåll

För att ta del av innehållet behöver du vara inloggad och ha ett aktivt medlemskap/abonnemang

eller

Veckans övning: Korta ryggpasset

Yogasekvensen som ingår denna vecka är ett av det mest utvärderade programmet i svensk yogaforskning.  Gör övningarna mjukt och inkännande till de guidade instruktionerna. Du kan göra övningarna i skräddarställning eller sittandes på stol.

Effekt: Passet frigör spänningar i rygg, nacke och käkar samt aktiverar lugn- och ro responsen, påverkar hormonsystemet och ökar flödet av spinalvätska till hjärnan. Dokumenterad effekt på ospecificerad ryggsmärta, blodtryck, stress, oro, ångest.

Att tänka på: Var extra varsam och inkännande då du gör nackrullningen. Det får strama och sträcka då du gör övningarna men aldrig göra ont.

Veckans reflektion:

De flesta av oss har en inre kommentator som ständigt fäller kommentarer om vad vi gör, hur vi gör det och vad vi inte borde ha gjort. En gemensam faktor bland framgångsrika personer är att de har en positiv inre dialog, dvs har en förmåga att tolka egna prestationer och händelser positivt och ger sig själv uppmuntran istället för kritik. Ditt nervsystem skiljer inte på högt arbetstryck och svidande självkritik/dömande- båda utsätter dig för stress/oro som begränsar din potential som människa.

Hur låter din inre kritiker? Dömer du dig själv, din livssituation och/eller andra människor? Vems röst är detta egentligen, hur länge har du haft en inneboende inre kritiker?

Veckans bonusträning:

Lägg märke till ögonblicket då dömande tankar uppstår, och se om du kan se dem som tankar istället för sanningar. Lägg även märke till då du dömer andra eller dömer situationer. Prova att räkna ditt dömande under en hel dag! Döm inte att du dömer, men lägg gärna märke till hur du mår när du dömer.