Vecka 6 – Skapa din dag

Vecka 6 – Skapa din dag

Denna vecka handlar om att bli medveten om att vi till stor del skapar vår egen verklighet, bland annat genom våra tankar.

Du saknar tillgång till detta innehåll

För att ta del av innehållet behöver du vara inloggad och ha ett aktivt medlemskap/abonnemang

eller

Veckans övning: Skapa din dag och Kirtan Kryia

Den här veckan ska du inleda varje ny dag med en tydlig, konkret intention samt prova en meditation med gedigen forskningsbakgrund.

Effekt: Forskning har visat att affirmation kan hjälpa oss med allt från läkande processer till bättre prestationer. Meditationen Kirtan Kryia har i forskning på nobelprisnivå visat effekt på cellernas livslängd samt enligt Harvardforskare effekt på minne, känsloreglering.

"Fantasin är allt. Den är en förhandsvisning av livets kommande attraktioner" -Albert Einstein

Veckans reflektion/bonusövning: Lust och ansvar

Det behöver råda balans mellan lust och ansvar för att vi själva ska uppleva glädje och balans i våra liv. Reflektera kring dina ansvarsområden och om du själv skapar ” måsten och borden” som du egentligen skulle kunna hoppa över, utan att du eller någon annan led av negativa konsekvenser? Hur skulle du må utan dina höga krav och alla dina ”måsten och borden”? Fundera också på vad du tycker är roligt och lustfyllt i din vardag och om du tycker att det får tillräckligt med utrymme i din vardag. Råder det en övergripande balans mellan ansvar och lust i ditt liv?

Veckans bonusträning: Gör en inventering över balansen mellan lust och ansvar

Skriv ned det du har lust att göra denna vecka och allt du behöver göra. Se till att både lustfyllda aktiviteter och dina ansvarsområden blir uppfyllda. Stryk onödiga ”måsten och borden”.