Balansprogrammet

Lugn, trygg och fokuserad i en turbulent värld​

Foto: Anton Körberg

Aktuellt: Instruktörsutbildning HT 2023- läs mer HÄR  | Kursstart 3 september: Medicinsk yoga och gongbad 6 v kurs

Utbildningar
Balansprogrammet som instruktörsutbildning

En föreläsning som gör skillnad

Balansprogrammet som föreläsning innebär en introduktion av forskningsbaserade övningar och reflektioner kopplade till din vardag. Du får efter föreläsningen ett enkelt 6 veckors som du kan utföra på egen hand.  Den här föreläsningen vänder sig både till arbetsplatser, vård, skola och allmänhet.

För dig som vill öka din motståndskraft mot stress

Balansprogrammet för hållbart arbetsliv

Enkla, effektiva verktyg för ökat fokus, bättre sömn, hållbarhet och team buildning. Några av Sveriges största arbetsplatser har erbjudit programmet via Performance coaching, föreläsningar, utbildningar. Medarbetaren får ett manualbaserat program som ger både kunskap och praktiska verktyg för återhämtning och ökad motståndskraft mot stress. Metoden har utvärderats av några av Sveriges största arbetsplatser, högst rankade skolor, patienter med hög stress och ingår i publicerad forskning. Välkommen att ta kontakt för referenser inom näringsliv och kommun. 

Balansprogrammet
Metoden som fokuserar på hållbarhet

Balansprogrammet inom vården

Önskar du en forskningsbaserad metod som erbjuder dina patienter enkla och effektiva verktyg för självreglering och minskad oro, ångest och stress?  Metoden är utvärderad i forskning på Karolinska Universitetssjukhuset, Danderyds sjukhus och Akademiska sjukhuset. Balansprogrammet används bl a inom traumabehandling och inom socialpsykiatrin.

Onlineträning
För dig som vill träna på egen hand!

Balansprogrammet - Träna själv

Vill du träna helt på egen hand? Via Balans Online får du tillgång till både Balansprogrammet 6 veckor och 12 veckor. Två enkla, uppskattade program som testats inom vård, skola och näringsliv sedan 2012. Lämpliga program för dig som upplever hög stress och/eller är i behov av djupgående återhämtning som del av din rehabilitering. I onlinetjänsten finner du även passet ”Fri från stress” som testats i två av världens största studier på Medicinsk Yoga/MediYoga.

Balansprogrammet - vad innebär det?

Forskningsbaserad återhämtning
Spela videoklipp

Du får en handlingsplan för daglig balans som integrerar enkla, forskningsbaserade verktyg i din vardag. Ny forskning visar att korta pauser skyddar dig mot stress. Det är vad jag brunnit för att förmedla till människor sedan 2009! Vill du också lära dig effektivisera din återhämtning? Välkommen på ett kostnadsfritt introduktionsmöte eller ta kontakt med mig! 

Sagt om:

Ann Christine Ståhlberg
Fysioterpeut, Svenska Röda Korset
Läs mer
Jag möter många med Posttraumatisk stress i mitt arbete. Vi behöver enkla, effektiva metoder för att hjälpa dessa patienter att återerövra sin närvaro. Tack för en fantastisk utbildning!
Reneé
Elev
Läs mer
Hej Sara, finns inte något i mitt liv, inte ens barnbarnen, som ger mig sådant lugn i min själ, som de pass jag går på hos dig.
Ulrika
Elev
Läs mer
Stunden med dig satte verkligen ton för den här dagen. Flera gånger idag har jag tänkt på dig, dina ord, din röst, hela ditt underbara uttryck, dina vackra fötter med röda tånaglar 😊, att man inte vinner ett race utan depåstopp (tänkvärt och viktigt), och när tanken kommit till mig har en lyckokänsla spridit sig genom kroppen ändå inifrån maggropen. Du är så ju fantastiskt duktig på det du gör. Det kommer verkligen inifrån dig, och det märks. Du bara har det! Trovärdigt och äkta, precis som man önskar. Heja dig lady Gong!
Eva Runefelt
Elev
Läs mer
Du har skapat en förträfflig balans i ditt pass, det märks att du har stor kunskap och känsla. Gonggong, yoga, trumma, musikens närvaro OCH givetvis dina ord - alla delar i ett pussel. Professionaliteten ger trygghet och din innerlighet likaså. Det vibrerar fortfarande i kroppen, långt efteråt!
Daniel Alouchtillsynsjurist
Läs mer
Vill dela mina intentioner efter dagens utbildningsträff. Den första är att sluta multitaska! Jag upplever att folk förväntar sig att jag alltid ska finnas tillgänglig på telefon och det har lett till att jag går runt och håller den samtidigt som jag gör andra saker. Den andra är att skapa tydliga intentioner med mina dagar och sätta ett ”mode” för dagen för att lättare kunna arbeta mot att uppnå det jag önskar. Tack för en värdefull utbildning som lärt mig mycket!
Kajsa Sjögren
Egenföretagare
Läs mer
Livsomvälvande! På 6 veckor har jag med enkla verktyg reducerat min stress, börjat sova på nätterna och lärt mig skapa en daglig balansrutin
Föregående
Nästa

TV4 - Andas rätt med mikropauser och minska stressen: "Du upplever effekt efter tre andetag"

Yogaterapeuten Sara Emilionie visar hur man med enkla medel kan känna sig mindra stressad. Om man tar korta micropauser för att fokusera på att andas rätt kan man känna mer lugn och ro.

TV4 - Andas rätt och bli frisk!

Nyhetsmorgon i TV4: Den 3 februari är andningens dag i Sverige. Yogaterapeuten Sara Emilionie berättar om hur du andas på rätt sätt och hur det kan få dig att må bättre.

Andningsskola med Sara Emilionie i Sveriges Radio P4​

Sara Emilionie, yogaterapeut och mindfulnessinstruktör, lär oss mer om hur man gör för att andas sig till ett friskare liv på andningens dag.

album-art

Sorry, no results.
Please try another keyword
00:00

Ett stort tack till media som bidrar till att kunskapen om yoga och mindfulness når ut till allt fler.

facebook
Håll dig uppdaterad om nyheter, erbjudande och annat kring Balansinstitutet på facebook
Instagram
Följ mig på Instagram för daglig inspiration och aktuella event!
YouTube
På YouTube-kanalen lägger jag upp övningar, föreläsningar och annat från verksamheten